1 December 2020

De vzw manege B-RANCH werd opgericht in 1987 en uitgebaat door Marianne Jordan. 17 jaar lang heeft Marianne tientallen kinderen en volwassenen leren paardrijden tot zij in 2004 de manege overgedragen heeft aan de huidige uitbaters, Rony en Annik. De dochters van Annik, Khavi en Ayuco versterken sinds een paar jaar de ploeg zodat we wel mogen zeggen dat we ondertussen kunnen terugvallen op een jarenlange ervaring.

Met de hulp van onze leden trachten wij een sfeer te creëren waar gezelligheid troef is en kinderen met elkaar kunnen omgaan en spelen.

Sinds een paar jaar wordt de naam B-RANCH niet zo veel meer gebruikt maar wordt er gesproken over Manege 2B (manege to be), de plaats waar je moet zijn met jonge kinderen om hen in een ontspannen sfeer te leren paardrijden.

Manege 2B is gelegen niet ver van het militaire domein van Brasschaat en de Kalmthoutse heide.

Onze manege is een goede uitvalbasis voor wandelingen te paard.

Om die reden krijgen we regelmatig kleine groepen op bezoek die onder begeleiding met manege- paarden korte en langere tochten maken door deze gebieden.

Kinderen zijn voor manege B-ranch 2B altijd belangrijk geweest en dat zal altijd zo blijven, ze zijn onze toekomst.

Het lessenpakket is daarom zeer toegespitst voor onze jeugdige ruiters. Tijdens schoolverlofdagen hebben wij steeds "ponydag" tijdens de grote vakantie ook 2 ponykampen. Meer info vind je verder op onze website.

Uiteraard zijn volwassenen ook welkom om te leren hoe we ons met onze viervoeter gedragen.

Ook voor de allerkleinsten zijn er buiten onze 30 manegepony's/paarden ook nog andere boerderijdieren die onze manege een andere sfeer geven.

In onze minispeeltuin kunnen zij ook terecht terwijl broer of zus leert paardrijden, in onze cafetaria met terras voor een drankje of een hapje. Tijdens de zomermaanden houden onze leden regelmatig een gezellige BBQ. 

Wij bieden de kinderen een 3 uur durend feestje aan bestaande uit een rondleiding op de manege, basisles hoe poets ik een paard en naargelang de ervaring van de kinderen voltige op het paard (basisoefeningen zonder teugels) of een ritje op een pony. Daarna krijgen ze de keuze hotdogs, pizzabaguetten, pannenkoeken of frietjes (de jarige kiest, de hele groep eet hetzelfde) en een drankje. Minimum 10 kinderen, maximum... Een feestje is 100 € voor 10 kindjes, 10 € per kind extra. Voor meer info : Contacteer ons
Elk jaar draaien onze ponykampen rond een nieuw thema. Het ponykamp eindigt dan ook met een show waar het thema van het ponykamp centraal staat. Het thema van het ponykamp 2017 is Tomorrowland. Ruiters klein en groot maken na een week lessen en oefenen deel uit van de show om te laten zien aan mama's en papa's, en andere kijklustigen wat ze de week van het ponykamp geleerd en bijgeleerd hebben. Het einde van deze show is voorzien rond 20.00 uur, al is dit moeilijk te voorspellen. Na de show is er nog een diplomauitreiking. Tijdens de show kan iedereen genieten van een lekkere BBQ, liefst op voorhand inschrijven. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur. De poort blijft gesloten tot 17.00 uur, dit om de ruiters de tijd te geven te eten voor de show en de nodige voorbereidingen te treffen. Ten slotte, niet onbelangrijk: ons ponykamp kost 300,00 € Een voorschot van 50,00 € dient gestort te worden bij inschrijving op onze rekening BE86 6528 3912 4450 met vermelding naam van de deelnemer. Deelnemen aan onze BBQ kost 12,50 € p/p, kinderen onder de 10 jaar 7,50 €, bonnetjes krijg je niet, alleen willen we niet dat je met honger naar huis gaat dus kom gerust een paar maal terug je bord vullen. De deelnemers van het ponykamp eten voor de show, maar tijdens of na de show mogen zij gerust nog eens komen aanschuiven, dit maakt deel uit van het ponykamp. Schrijf je nu in!